Fogd meg a söröm!

Fogd meg a söröm!

Pitbull a Kosok között

2024. február 29. - eszgee

2020.01.12.

Jómagam a Derby Countynak szurkolok, így rettentően boldog voltam, mikor még nyáron pikk-pakk összehozták az egyik legmeglepőbb futballtranszfert. Egy nappal azután, hogy felmerült a hazatérés lehetősége, Wayne Rooney meg is egyezett a másodosztályú Derby Countyval.

Az angol válogatott gólrekordere januárban meg is érkezett a csapathoz – ahová 18 hónapra írt alá, de lesz a szerződésében opció plusz egy évre –, de bizony nem csak a játék lebeg majd a szeme előtt, hanem már az aktív pályafutása utáni időszakra, a lehetséges edzői karrierjére is készül. Wayne Rooney a Derbynél mostantól az első keret és az utánpótlás szakmai munkájából is kiveszi majd a részét.

A 34 éves futballista ezt mondta, mikor nyáron aláírta a szerződést:

Még mindig játékos vagyok és az is maradok. De amikor eljön az idő, akkor már készen fogok állni arra, hogy edzői vagy menedzseri szerepkörre váltsak.

Rooney sosem volt egy vándormadár, korábban Angliában csak az Evertonban és a Manchester Unitedben játszott, mert mindig is szeretett közel lenni a tágabb családjához. Ez pedig mindkét korábbi csapatától megoldható volt maximum egy óra autózással. Nem úgy Amerikából. Mert bár a keleti parton talált magának csapatot, azért Washingtonból nem érte el az otthoniakat 30-40 perc alatt. 

Mindezek ellenére Rooney valahogy megbarátkozott ezzel a helyzettel, hiszen tudta, 1-2 évnél többet nem tervez maradni az MLS-ben. Viszont felesége, Coleen már nem igazán tudott hozzászokni az amerikai élethez és komoly honvágya volt. Rooney ezért az All Star-gála alatti szünetben leült a washingtoni klub vezetőivel és kijelentette, hogy nem tölti ki 2021-ig szóló szerződését.

Azt tudta, hogy még nem szeretné abbahagyni a játékot, van még klub, ahol szívesen látják. De még így is sokan meglepődtek - köztük én is-, mikor a Derby County lett a befutó. Pedig a gyors megállapodás ellenére jól megfontolt döntést hozott.

Egyrészt a csapat nagyon közel volt már az előző szezonban is a feljutáshoz, másrészt a nyáron távozott a vezetőedző Frank Lampard, akinek a helyét Phillip Cocu vette át. Aki volt már a holland válogatottnál másodedző, a PSV-vel három holland bajnoki címet nyert, majd utoljára a Fenerbahcénál dolgozott mielőtt igent mondott a Derby Countynak. Sokan gondolják úgy - többek közt Wayne Rooney is -, hogy Cocu munkássága és felfogása hasonló Louis van Gaaléhoz. Őt pedig nagyon komálta Rooney mikor együtt dolgoztak Manchesterben.

Washingtonban ellenben világvége hangulat lett úrrá. A 25 éve alapított DC United történetében ugyanis toronymagasan ő volt a legnagyobb sztár, a DC Unitedet egyetlen év alatt az utolsó előtti helyről a rájátszásba juttatta. Végül 50 meccset játszott összesen Washingtonban, ezeken 23 gólig jutott. Tehát az MLS is egy világsztárt veszített el, aki tényleg nem véletlenül volt az MLS egyik legjobban fizetett játékosa évi 3,5 millió dolláros fizuval. Az amerikai fővárosban tehát zokognak, Derby városában viszont felpezsdült az élet. 

Mert az talán mondani sem kell, hogy január 2-án már a kezdőcsapatba tette Cocu, és rögtön az első félidőben gólpasszt adott, majd rá három napra a FA-Kupában idegenben verték a Premier Leagueben szereplő Crystal Palace-t. Rooney egyelőre a középpályán játszik, tehát nem csatárként segíti a Derbyt, de őt gólok nélkül is imádni fogják. Mi sem nagyobb bizonyíték erre, mint hogy a klub webshopjában Rooney meze év végén nem volt rendelhető. Egyszerűen kifogyott. Ebben a pillanatban már ismét elérhető, apróbb szépséghiba, hogy a hazai L-es és XL-es méretben nincs készlet, tehát még nekem is várnom kell. Biztosra vehetjük, hogy ha kilátogatunk a Pride Park Stadionba, ott biztosan találunk párezret. 

Rooney pályafutása alatt a Wazza és Pitbull beceneveket kapta. Előbbi Paul Gascoigne, azaz "Gazza" becenevének rászabott verziója, utóbbit Cristiano Ronaldo aggatta rá a Unitedben. Tehát Wazza a Pitbull, most a Kosok - a Derby csapatának beceneve - között talált új otthonra. Bízom benne, látjuk még Rooneyt a Premier Leagueben. Derby drukkerként ezért duplán szorítok!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogdmegasorom.blog.hu/api/trackback/id/tr9518342849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása